Vi i Tollerparken ønsker og fokusere på gode arbeidsegenskaper spesiellt hos våre hunder og forventer valper med stor arbeidslyst. Valpekjøpere som vil jobbe aktivt med hunden sin vil derfor bli prioritert. 

Hva krever vi av deg som vil kjøpe valp av oss? 

Først og fremst at du har satt deg inn i hva det vil si og ha hund, og ikke minst at man har satt seg inn i rasen og hvorfor man ønsker seg nettopp en toller.
At du har tenkt nøye gjennom, og lagt en plan for hvordan du skal ta deg av valpen i den første tilvenningsfasen, og selvfølgelig resten av livet til hunden.
At du følger opp vaksinasjoner og hundens generelle helse, samt at du holder hunden i god fysisk form. Fòrer med et godt kvalitetsfòr fra dyrebutikk eller veterinær og holder hunden forsikret.
Tar hensyn til hundens alder med hensyn til hvilke fysiske påkjenninger du utsetter den for (jogging, sykling og ski f.eks), og at valpen er trygg i sine nye hjemmeomgivelser før du introduserer den for nye miljøer.
At du går på valpekurs el. for å lære det grunnleggende for videre trening, eller at du har tilsvarende kompetanse selv.
At du vil arbeide med hunden din innenfor en eller annen hundeaktivitet som f.eks; Lydighet, jakt, bruks, spor, agility osv. Vi krever ikke at du skal konkurrere, men at hunden får brukt sine evner i en eller annen form og blir stimulert både fysisk og mentalt.
At du stiller hunden minst en gang på en offisiell utstilling etter at den har blitt voksen. Vi hjelper deg gjerne med å stille hunden hvis du skulle ønske det.
At du røntger for HD/AD i ca. 15-18 mnd. alder + øyenlyser hunden en gang i voksen alder. 
Behandler hunden som et fullverdig familiemedlem, og at vi blir kontaktet først hvis det skulle oppstå en situasjon som gjør at du ikke kan ha hunden lengre.


Hva får du tilbake fra oss? 

At vi har lagt et så godt som mulig grunnlag ut i fra våre forutsetninger med hensyn til foreldredyr, sykdomshistorie i flere generasjoner, bruksegenskaper, mentalitet osv.
Oppfølging gjennom hele hundens liv.
Valpetreff for hele kullet, hvor vi møtes hos oss eller et annet egnet sted. For sosialisering, treffe "tykke slekta", få en introduksjon av forskjellige aktiviteter som f.eks. jakt, lydighet og blodspor.
Kjøpekontrakt utarbeidet og godkjent av NKK, stamtavle og veterinærattest.
Valpepakke + en mappe med div. info vedr. pelsstell, gode tips om den første tiden,grunntrening, bilder fra valpetiden osv.
Valpen har fått markkur og blitt chipet.
Valpene er leveringsklare ved 10 ukers alder. De vokser opp i huset sammen med oss og våre hunder. Vi vil legge ned mye arbeid i å sosialisere og legge et godt grunnlag, slik at valpene kan møte den store verden så godt rustet og forberedt som mulig. De vil få hilse på forskjellige mennesker og barn. Etterhvert få oppsøke nye steder, kjøre bil, oppleve forskjellig terreng, besøke veterinæren, hilse på andre hunder osv.
Når valpene er ca. 7 uker vil de gjennomgå en valpetest, og ut i fra den bli fordelt til sine respektive valpekjøpere ut i fra hvem vi mener vil kunne passe best hos hvem.


Interessert i en valp fra oss? Ta kontakt på mail: guronordhagen(a)hotmail.com